Tarile emergente vor fi un spatiu tot mai important de extindere a vanzarilor de medicamente, care ar putea ajunge pana la 400 miliarde dolari pana in 2020, ca urmare a incetinirii cresterii din regiunile dezvoltate, in conformitate cu IMS Health, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Afacerile de pe pietele emergente sunt echivalente cu veniturile combinate generate in prezent de Statele Unite si de primele cinci piete europene, a aratat Murray Aitken, analist al companiei de consultanta pentru piata farmaceuticelor, IMS.

Compania de consultanta pentru pietele farmaceutice estimeaza o crestere anuala de 12%-13% in tari ca India, China, Brazilia, Rusia, Mexic, Coreea de Sud si Turcia, in timp ce pietele mature inregistreaza cresteri reduse, cu o singura cifra.

Pana in 2020, pietele emergente vor contribui cu mai mult de 50% la cresterea pietei mondiale a farmaceuticelor, in urcare fata de nivelul de 33% estimat pentru 2011 si de doar 13% inregistrat in 2001.
Companiile multinationale se axeaza tot mai mult pe noile oportunitati, dar rezultatele au fost contradictorii.

"Exista un nivel extins de variabilitate, dar, in mare, companiile multinationale se bucura de crestere rapida pe aceste piete", a adaugat analistul de la IMS.

Unele companii, cum ar fi Sanofi-Avetis si Bayer, inregistreaza o crestere cu 30-35% a vanzarilor lor totale pe pietele emergente, a mai spus analistul citat, adaugand ca Novartis are o crestere de 21%, in timp ce alte firme, ca Amgen sau Takeda, nu au inca o prezenta semnificativa.

Protectia slaba a licentelor ramane insa o problema in multe locuri, iar companiile multinationale se confrunta si cu competitia unor producatori locali de pe piete mari, cum ar fi China si India.

Piata internationala a farmaceuticelor ar putea creste cu 5-6% in acest an, pana la 735-745 miliarde dolari, in conformitate cu estimarile publicate anterior de IMS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri