Federal Reserve (Fed), banca centrala americana, va actiona cum este necesar pentru a se asigura ca problemele din sectorul imobiliar si de pe pietele de credit nu vor dauna si mai mult economiei americane, care se confrunta deja cu o incetinire a cresterii, informeaza NewsIn, citand Reuters.
"Este important sa recunoastem ca mai exista riscuri la adresa cresterii economice", a declarat Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve, intr-un discurs in fata comisiei de servicii financiare a Camerei Reprezentantilor.

"Fed va evalua cu atentie infomatiile despre perspectivele economiei si va actiona la timp si adecvat pentru a sustine cresterea economica si pentru a ajuta la limitarea riscurilor de incetinire", a adaugat seful Fed.

Federal Reserve a coborat dobanda sa de politica monetara pana la 3%, de la nivelul de 5,25% de la mijlocul lui septembrie 2007, iar jucatorii de pe pietele financiare se asteapta ca autoritatile de politica monetara americane sa decida o noua micsorare a dobanzii cheie, cu 0,25%, la urmatoarea sedinta de politica monetara din 18 martie.

Comentariile lui Bernanke au sugerat ca Fed este pregatita sa coboare si mai mult costul creditului, desi a precizat ca banca centrala trebuie sa monitorizeze cu atentie si evolutia preturilor. Dupa publicarea declaratiilor lui Bernanke, dolarul a cazut la un nou nivel minim record fata de euro, iar bursele au ramas pe rosu.

Bernanke a mai spus ca, desi banca centrala se asteapta ca inflatia sa se tempereze, ca urmare a unei ieftiniri a energiei si a marfurilor, exista un risc ca presiunile inflationiste sa ramana ridicate.

Daca publicul incepe sa se indoiasca de disponibilitatea Fed de a lua masuri pentru a tempera inflatia, atunci capacitatea bancii centrale de a sustine cresterea economica ar putea fi afectata, a mai adaugat seful Fed.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri