Cazinourile, care in mod normal nu sunt afectate de recesiuni, incep sa resimta incetinirea economica a Statelor Unite din cauza lipsei apetitului jucatorilor pentru pariuri, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Industia jocurilor de noroc s-a extins puternic in ultimii ani si din ce in ce mai multe state americane au permis cazinourilor si salilor de jocuri sa se dezvolte. Veniturile cazinourilor - sumele pierdute de jucatori - s-au dublat intre 1995 si 2006, pana la 32 miliarde dolari, potrivit Asociatiei Americane a Jocurilor de Noroc.

In contextul unei incetiniri a cresterii economice din SUA, americanii - in special cei care frecventeaza salile de jocuri de noroc - nu dau semne ca ar dori sa mai parieze si din ce in ce mai multe cazinouri incerca sa isi recucereasca jucatorii. "Presiunile competitionale pe mai multe dintre piete nu par sa slabeasca in viitorul apropiat", arata un raport al unui analist de la compania de investitii Oppenheimer, David Katz.

Cea mai mare companie de cazinouri din lume, Harrah's Entertainment Inc., si Boyd Gaming Corp au afisat castiguri trimestriale mult mai reduse si ambele companii au descris mediul economic actual ca fiind unul "plin de provocari".

Harrah's, care detine in Las Vegas localuri precum Caesar's Palace si Flamingo, a afisat miercuri o pierdere in ultimul trimestru, ingreunata de pierderi si alte costuri de la proprietatile din Illinois si Indiana. Compania, preluata luna trecuta de fondurile private de investitii Apollo Global Management LLC si TPG Capital LP, a afisat o pierdere neta de 47,8 milioane dolari in ultimul trimestru, comparativ cu profitul de 47,6 milioane dolari inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Harrah's a spus ca a trebuit sa plateasca o taxa inainte de impozitare de 169,6 milioane dolari, pentru a scadea o serie de imobilizari necorporale. Cresterea a avut un ritm mult mai lent la alte cazinouri din Statele Unite ale Harrah's. Cresterea veniturilor in Louisiana si Mississippi a fost de 0,7%, in timp ce in Iowa si Missouri panta a fost una negativa si castigurile au scazut cu 2,6%.

Boyd Gaming Corp, care detine si conduce 17 cazinouri in sapte state, a afisat o scadere cu 45% a profiturilor in al patrulea trimestru, pe masura ce incetinirea economiei americane si sporirea competitiei au afectat rezultatele czinourilor din Las Vegas si Midwest. Boyd, care construieste un nou cazinou numit Echelon in Las Vegas, a spus ca venitul net a scazut pana la 31,2 milioane dolari, adica 35 conti/actiune, de la 56,3 milioane dolari, 64centi/actiune, cat inregistrasera cu un an in urma. Boyd a anuntat o diminuare a castigurilor cu 8,1%, pana la 478,6 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri