Goodyear se va alatura rivalilor Michelin, Continental AG si Bridgestone Corp in amplasarea sau extinderea productiei pe cea de-a doua piata auto din lume, in contextul in care investitorii vizeaza economii emergente precum China, India si Rusia.

Primarul orasului Dalian, Xia Deren, a declarat in cadrul unui interviu ca Goodyear si administratia locala au finalizat un plan de investitii si ca vor ajunge curand la semnarea unui acord.

Potrivit acestui proiect, Goodyear va construi o fabrica in zona Beishan si va angaja peste 2.000 de oameni in cadrul noii intreprinderi, ale carei produse vor fi destinate atat exporturilor cat si pietei intrene.

"Desi nu am semnat insa un contract, demersurile pregatitoare sunt aproape finalizate de ambele parti", a mai spus primarul.

Proiectul asteapta aprobarea Consiliului de Stat pentru a fi pus in aplicare, prin urmare Xia nu a oferit alte amanunte.

Goodyear a transmis ca ia in considerare o investitie in Dalian, insa ca nu a fost luata o decizie in acest sens.

"Luam in considerare multe oportunitati in Asia si Dalian este una dintre acestea. Insa suntem interesati si de alte optiuni", a declarat directorul departamentului de comunicare pentru regiunea Asia Pacifica, Ron Castro.

"Odata ce vom finaliza deciziile, vom anunta planurile de investitii", a adaugat acesta.