Agentia de evaluare financiara Fitch a urcat, joi, de la \'stabila\' la \'pozitiva\' perspectiva ratingului \'A-\' pentru datorii pe termen lung al companiei Henkel, ca urmare a masurilor de protectie a creditelor din anul fiscal 2007, arata un comunicat al agentiei de rating, citat de NewsIn.

Fitch a confirmat, de asemenea, ratingul 'A-' pentru credite pe termen lung al producatorului de bunuri de larg consum si de adezive industriale cu sediul in Germania si ratingul pentru credite pe termen scurt 'F2'.

Modificarea perspectivei la 'pozitiva' survine dupa imbunatatirea masurilor de protectie a creditelor luate de Henkel in anul fiscal 2007 si a clarificarii finantarii achizitiei in valoare de 3,8 miliarde euro a companiei de adezive si de materiale electronice National Starch, o subsidiara a companiei ICI, care ar trebui sa se finalizeze in aprilie 2008.

Cu toate acestea, de indata ce va fi platit pretul de achizitie pentru National Starch, masurile de protectie a creditelor ale Henkel ar putea sa se deterioreze.

Cu toate acestea, reprezentantii Henkel au aratat, de mai multe ori, ca doresc ca Henkel sa fie evaluat cu un rating 'A'. De indata ce situatia companiei va fi mai clara, Fitch va lua in considerare posibilitatea de a urca ratingurile Henkel.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fitch Ratings a revizuit perspectiva de rating a bancilor romanesti