Agentia de evaluare financiara Fitch a urcat, joi, de la \'stabila\' la \'pozitiva\' perspectiva ratingului \'A-\' pentru datorii pe termen lung al companiei Henkel, ca urmare a masurilor de protectie a creditelor din anul fiscal 2007, arata un comunicat al agentiei de rating, citat de NewsIn.
Fitch a confirmat, de asemenea, ratingul 'A-' pentru credite pe termen lung al producatorului de bunuri de larg consum si de adezive industriale cu sediul in Germania si ratingul pentru credite pe termen scurt 'F2'.

Modificarea perspectivei la 'pozitiva' survine dupa imbunatatirea masurilor de protectie a creditelor luate de Henkel in anul fiscal 2007 si a clarificarii finantarii achizitiei in valoare de 3,8 miliarde euro a companiei de adezive si de materiale electronice National Starch, o subsidiara a companiei ICI, care ar trebui sa se finalizeze in aprilie 2008.

Cu toate acestea, de indata ce va fi platit pretul de achizitie pentru National Starch, masurile de protectie a creditelor ale Henkel ar putea sa se deterioreze.

Cu toate acestea, reprezentantii Henkel au aratat, de mai multe ori, ca doresc ca Henkel sa fie evaluat cu un rating 'A'. De indata ce situatia companiei va fi mai clara, Fitch va lua in considerare posibilitatea de a urca ratingurile Henkel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri