Dolarul s-a depreciat, joi, pana la un nivel minim record fata de euro, a treia zi consecutiv, deoarece presedintele Federal Reserve (Fed), Ben Bernanke nu a adus noutati care sa spulbere asteptarile legate de o noua relaxare a politicii monetare, in discursul tinut in fata Senatului, arata Reuters, citat de NewsIn.

Dolarul s-a depreciat masiv, iar indicele care evalueaza miscarea monedei americane fata de un cos alcatuit din sase valute principale a cazut pana la un minim record, pentru a treia zi consecutiv.

La mijlocul sedintei de tranzactionare de pe piata new-yorkeza, euro s-a apreciat cu 0,5% fata de dolar, pana la 1,5202 dolari/euro, dupa ce urcase pana la 1,5206 dolari/euro.

Indicele dolarului a coborat cu 0,6%, pana la 73,733 puncte, peste nivelul minim record de 73,723 puncte.

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a spus joi ca banca centrala americana este intr-o situatie mai dificila in prezent in ceea ce priveste reactia la incetinirea cresterii economice decat fusese in 2001.

Bernanke a semnalat noi micsorari ale dobanzii cheie a Fed, pentru a evita o recesiune economica, in discursul de miercuri din fata Congresului, aratand clar ca banca centrala americana este mai ingrijorata din cauza riscurilor la adresa cresterii economice decat de inflatie.

Bernanke a spus ca bancherii centrali americani urmaresc foarte atent cursul dolarului, dar nu a aratat ca ar fi foarte ingrijorat din cauza deprecierii monedei americane.

Dolarul s-a depreciat cu 1% fata de yen, pana la 105,35 yeni/dolar, minim al ultimelor cinci saptamani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si