UniCredit a infirmat un zvon din piata potrivit caruia banca italiana ar fi suferit pierderi sau deprecieri ale activelor de 5 miliarde euro (7,60 miliarde dolari), relateaza Reuters.

Zvolul a fost mentionat de patru traderi contactati de Reuters si au determinat scaderea cotatiei actiunilor UniCredit, cea mai mare banca din Italia, cu mai mult de 3%.

In cursul sedintei de vineri, actiunile UniCredit au recuperat o parte din pierderi, panala cotatia de 4,86 euro, in scadere cu 2,7%.
"Negam zvonurile unor posibile pierderi sau deprecieri ale activelor de 5 miliarde euro", a declarat un purtator de cuvant UniCredit.

Actiunile financiare s-au tranzactionat in scadere, ca urmare a accentuarii temerilor legate de perspectivele economice, precum si a comentariilor presedintelui bancii centrale americane, Ben Bernake, potrivit carora unele banci mici din Statele Unite ar putea da faliment.

Indicele DJ Stoxx al bancilor europene a inregistrat o scadere de 2,1%. Indicele FTSEurofirst 300 a coborat, de asemenea, cu 1,36%.
Cotatiile actiunilor bancare sunt sub presiune de cateva luni, ca urmare a pierderilor legate de criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat.

Actiunile UBS, banca europeana cu cele mai mari probleme din criza creditelor, s-au tranzactionat in scadere cu mai mult de 4%.

UniCredit s-a straduit sa convinga investitorii ca pierderile din expunerea la piata creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat au fost minime. Intr-o prezentare din cadrul unei conferinte financiare ce a avut loc in aceasta luna la Milano, banca a precizat ca expunerea sa a scazut in al patrulea trimestru din 2007 la 170 milioane euro, fata de 246 milioane euro in al treilea trimestru.

Expunerea directa la asiguratorii de obligatiuni a scazut la 20 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
UniCredit ofera DAE 0% pentru scutere electrice Vespa