Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) nu va modifica productia cu ocazia reuniunii din 5 martie daca pretul unui baril de petrol se va mentine aproape de 100 de dolari pe baril, a declarat presedintele companiei petroliere nationale libiene, stat membru OPEC, informeaza Reuters.
"Nu cred ca vom efectua vreo modificare in cazul in care preturile se mentin la cotele actuale", a declarat responsabilul libian, Choukri Ghanem, pentru AFP. "Cred ca pretul se va mentine in jurul valorii de 100 de dolari pe baril", a adaugat acesta.

OPEC trebuie insa sa analizeze piata pentru a intelege daca pretul curent se datoreaza "volatilitatii", adica speculatorilor sau factorilor de tensiune geopolitica, sau elementelor fundamentale ale cererii si ofertei.

OPEC, cartel format din 13 state printre care si Libia, se va reuni miercuri la Viena pentru a analiza nivelul productiei proprii, stabilit momentan la 29,67 milioane barili pe zi, in afara Irakului, care nu este inclus in calcule.

OPEC este ingrijorat de o posibila reducere a cererii in al doilea trimestru pe fondul incheierii sezonului de iarna si de posibilitatea ca economia americana sa intre in recesiune.

Pretul petrolului s-a scumpit considerabil in ultimele zile, depasind vineri nivelul de 103 dolari pe baril, un nou record.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri