Banca britanica Barclays a anuntat luni ca va achizitiona banca rusa Expobank contra sumei de 373 milioane lire sterline (745 milioane dolari), ca parte a strategiei sale de a se extinde in cadrul pietelor emergente, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Barclays, numarul trei in sectorul bancar din Marea Britanie, a precizat ca va cumpara banca Expobank, ce activeaza in Moscova, Sankt Petersburg si alte zone din vestul Rusiei, de la Petropavlovsk Finance.

Acordul este asteptat sa se incheie in vara anului 2008 si sa sporeasca castigurile pana in 2011, potrivit Barclays.

"Expobank este o banca cu un bilant bun si reprezinta o mare oportunitate pentru Barclays", a spus directorul executiv al Barclays, Frits Seegers.

"Infrastructura actuala a Expobank ne ofera posibilitatea sa devenim una dintre bancile importante din Rusia, tara ce inregistreaza unul dintre cele mai rapide ritmuri de crestere economica, reprezentand o piata in care ne dorim sa patrundem de mai multa vreme".

Potrivit unor oficiali ai Expobank, Barclays a urmarit sa cumpere o participatie de control in banca rusa, care sa-i permita apoi sa isi mareasca numarul de actiuni la 100%.

Fondata in 1994, Expobank are 32 de filiale. Din 31 decembrie 2007, banca detine active in valoare de 186 milioane dolari.

Expobank este detinuta in mod egal de magnatul de origine britanica Peter Hambro, partenerul sau Pavel Maslovski si directorii executivi ai Expobank Kirill Yakubovski si Andrei Vdovin, potrivit cotidianului Vedomosti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri