Rolls-Royce a primit o comanda de 2,6 miliarde dolari pentru motoare Trent 1000 de la Virgin Atlantic care le va folosi pentru propulsarea a 43 de avioane Boing 787, a anuntat compania producatoare.
"Virgin Atlantic a ales cele mai curate motoare posibile pentru viitorul sau de eficienta mai mare a utilizarii de combustibil pe avioanele 787 Dreamliner. Motoarele Rolls-Royce ne vor ajuta sa reducem emisiile pe zbor cu aproape 30% si sa devenim liniile aeriene cele mai sustenabile din viitor. Noul nostru parteneriat de mediu va aduce beneficii majore si pentru industria aviatica, permitandu-ne sa lucram impreuna in domeniul cercetarii si dezvoltarii celor mai eficiente motoare aero si sa imbunatatim permanent arderile de combustibil ale flotei noastre de avioane", a declarat presedintele lu Virgin Atlantic, Sir Richard Branson.

Trent 1000 este motorul de lansare pentru toate versiunile avionului Boeing 787 Dreamliner, care va intra in serviciu in 2009. Prin comanda de marti motoarele Trent 1000 vor propulsa pana la 43 de avioane Boeing 787, dintre care comenzi ferme pentru 15 avioane, plus opt optiuni si alte 20 drepturi de cumparare.

Virgin Atlantic va primi primul avion 787 cu motoare Trent in 2011. Virgin Atlantic are o relatie de lunga durata cu Rolls-Royce si opereaza in prezent 19 avioane Airbus A340-600, care sunt propulsate in intregime cu motoare Trent 500.

Trent 1000 mentine recordul de 100% al Rolls-Royce din ultimele doua decenii pentru obtinerea licentei la timp in privinta dezvoltarii de programe pentru toate motoarele aero. Cel de-al cincilea membru al seriei Trent a facut istorie, devenind primul motor care a fost validat concomitent de European Aviation Safety Agency (EASA) si de Administratia Federala pentru Aviatie a SUA (FAA), conform noilor proceduri de reglementare.

Au fost facute comenzi pentru circa 700 de motoare Trent 1000 din partea a 23 de clienti, ceea ce reprezinta o cota de piata de 42 % pe Boeing 787.

In 2007, 32% din activitatea de cercetare si dezvoltare a companiei s-a desfasurat in afara Marii Britanii. Activitatile de cercetare si dezvoltare se desfasoara in capabilitati din Marea Britanie, Germania, SUA, Italia, Singapore, Japonia si Scandinavia, cu relatii foarte stranse cu cele 29 de universitati in cadrul carora Rolls-Royce are Centre Universitare de Tehnologie.

Vanzarile anuale s-au cifrat la 7,4 miliarde lire sterline in 2007, din care 55 % au provenit din servicii. Registrul de comenzi ferme si anuntate este de 45,9 miliarde lire sterline, din care serviciile post-vanzare reprezinta 30%, ceea ce asigura vizibilitate pentru activitatile Grupului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri