Mechel, una dintre cele mai mari companii siderurgice si de minerit din Rusia, a anuntat ca ar putea achizitiona compania britanica Orel Resources, specializata in minerit si procesare de crom si nichel, informeaza NewsIn, citand RIA Novosti.

Conform informatiilor aparute in presa, Mechel negociaza cumpararea firmei londoneze Orel, pentru suma de aproximativ 1,2 miliarde dolari.

"Mechel analizeaza momentan achizitia companiei Orel Resources Plc. Procesul se afla in stadiile incipiente, ceea ce inseama ca am putea sa nu depunem o oferta in cele din urma", a precizat Mechel intr-un comunicat.

Oriel controleaua topitoria Tikhvin din apropiere de Sankt Petersburg, si mai detine si mine in Kazahstan, inclusiv proiectul Voshod (productie de crom) si Sevcenko (nichel).

Capitalizarea de piata a grupului Mechel se ridica la aproximativ 18,1 miliarde dolari. In 2007, compania si-a majorat productie de carbune cu 25%, la 21,2 milioane tone metrice si cea de otel de la 9% la 15%, pana la nivelul de 5,1 milioane tone metrice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Greta Thunberg, mesaj pentru România: Fiți uniți împotriva tăierilor de copaci
Setari Cookie-uri