Petrolul s-a scumpit in aceasta dimineata, la 99,74 dolari pe baril, la bursele electronice din Asia, inaintea reuniunii Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care, conform asteptarilor, va mentine nivelul actual al productiei, informeaza NewsIn, citand AFP.

In schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare in aprilie, s-a scumpit cu 22 centi, la 99,74 dolari pe baril, fata de nivelul de 99,52 dolari barilul atins marti seara la New York.

"Este foarte probabil ca OPEC sa nu modifice nivelul actual al productiei", a declarat David Moore, analist al Commonwealth Bank of Australia.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in aprilie, s-a scumpit cu 28 centi, la 97,80 de dolari pe baril.

OPEC se reuneste astazi la Viena intr-un context in care pretul petrolului a urcat la valori record iar tarile consumatoare cer ieftinirea titeiului.

Presedintele american George W. Bush a afirmat in cursul zilei de ieri ca ar fi o "greseala" din partea OPEC daca ar decide mentinerea nivelului productie.

"Cred ca ar fi o greseala sa sporesti presiunea asupra celui mai mare client al tau, doar pentru a mentine preturile la un nivel ridicat", a declarat Bush.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Xi Jinping vizitează Wuhan în premieră de la izbucnirea epidemiei
Setari Cookie-uri