Rabobank, una dintre cele mai mari banci din Olanda, cu peste 9 milioane clienti, a anuntat ca a intregistrat in 2007 un profit net de 2,66 miliarde euro (4 miliarde dolari), fata de 2,35 miliarde euro in anul precedent.

Profitul diviziei bancare de retail din Olanda a crescut cu 24%, la 1,35 miliarde euro, potrivit Rabobank, sustinut de o crestere a imprumuturilor ipotecare si a creditelor.

Criza creditelor a afectat profund acest sector, potrivit Rabobank, ce a anuntat o pierdere de 284 milioane euro din investitiile in valori mobiliare ipotecare si din alte investitii din ce in ce mai expuse la risc in ultima vreme.

Citeste si:

Rabobank a reafirmat ca nu are o expunere directa la creditele ipotecare cu grad de risc ridicat, oferite unor cetateni care nu au putut apoi sa le restituie.

In afara invetitiilor in sectorul ipotecar, Rabobank a anuntat ca a inregistrat deprecieri ale activelor si in alte sectoare, rezultand o pierdere totala de 568 milioane euro.

Pentru 2008, Rabobank a anuntat ca estimeaza sa atinga tinta de crestere a profitului cu 12%, in ciuda incetinirii economice a Statelor Unite.