Rabobank: Profit de 2,66 mld. euro in 2007

Banca olandeza Rabobank a afisat o crestere de 13,5% a profitului net din 2007, datorita performantelor puternice in sectorul olandez de retail si de credite ipotecare, ce au compensat pierderile din investitiile in active bancare, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Rabobank, una dintre cele mai mari banci din Olanda, cu peste 9 milioane clienti, a anuntat ca a intregistrat in 2007 un profit net de 2,66 miliarde euro (4 miliarde dolari), fata de 2,35 miliarde euro in anul precedent.

Profitul diviziei bancare de retail din Olanda a crescut cu 24%, la 1,35 miliarde euro, potrivit Rabobank, sustinut de o crestere a imprumuturilor ipotecare si a creditelor.

Criza creditelor a afectat profund acest sector, potrivit Rabobank, ce a anuntat o pierdere de 284 milioane euro din investitiile in valori mobiliare ipotecare si din alte investitii din ce in ce mai expuse la risc in ultima vreme.

Rabobank a reafirmat ca nu are o expunere directa la creditele ipotecare cu grad de risc ridicat, oferite unor cetateni care nu au putut apoi sa le restituie.

In afara invetitiilor in sectorul ipotecar, Rabobank a anuntat ca a inregistrat deprecieri ale activelor si in alte sectoare, rezultand o pierdere totala de 568 milioane euro.

Pentru 2008, Rabobank a anuntat ca estimeaza sa atinga tinta de crestere a profitului cu 12%, in ciuda incetinirii economice a Statelor Unite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri