Profitul net a scazut anul trecut la 3,99 miliarde euro (6,1 miliarde dolari), de la 4,35 miliarde euro in 2006, rezultat ce include deprecieri ale activelor de 1,5 miliarde euro.

Fortis a anuntat un castig de 947 milioane euro din vanzarea companiei cu capital mixt CaiFor, detinuta impreuna cu banca spaniola La Caixa. Cu exceptia acestui castig, profitul inregistrat de Fortis s-a ridicat la 3 miliarde euro, sub estimarile analistilor citati de Reuters, de 4,16 miliarde euro.

Contributia ABN adusa rezultatelor Fortis in 2007 a fost de 179 milioane euro, in timp ce profitul ABN inregistrat in Olanda din retail, administrarea activelor si din serviciile bancare individuale si pentru corporatii a fost de 1,355 miliarde euro.

Citeste si:

Directorul executiv al Fortis, Jean-Paul Votron, a spus ca pietele vor "continua sa reprezinte o provocare in viitorul apropiat", adaugand ca Fortis poate face fata turbulentelor financiare. "Profitul obtinut din activitatea de baza ramane solid", a precizat Votron.

In ultimul trimestru din 2007, profitul net al Fortis s-a injumatatit la 414 milioane euro, fata de cel atins in 2006, fiind influentat in principal de deprecierea activelor si de castigul obtinut din vanzarea CaiFor. Analistii chestionati de Reuters estimau in medie pentru al patrulea trimestru din 2007 un profit net de 538 milioane euro.