Numarul locurilor de munca din economia Statelor Unite a scazut in februarie, a doua luna consecutiv, cu 63.000, nivel maxim al ultimilor cinci ani, in contextul in care criza imobiliara s-a extins la nivelul intregii economii, arata, departamentul muncii, preluat de AFP.
Statisticile americane pentru piata muncii sunt o mare dezamagire pentru analisti care mizau pe faptul ca economia americana va crea in februarie 25.000 de noi locuri de munca.

Nivelul cu care s-a diminuat numarul locurilor de munca din economia SUA este cel mai accentuat inregistrat din martie 2003, de la inceputul razboiului din Irak. Este, totodata, prima oara cand economia americana inregistreaza doua luni de concedieri consecutive.

Mai mult decat atat, statisticile din lunile precedente au fost revizuite in crestere, astfel incat in ianuarie au fost facute de fapt 22.000 de concedieri, comparativ cu 17.000 anuntate initial, iar in decembrie 2007, numarul locurilor de munca din economia SUA s-a diminuat cu doar 41.000, nu 82.000 cum fusese anuntat initial.

Somajul a scazut, la randul sau, pana la 4,8% comparativ cu 4,9% luna precedenta, sub nivelul de 5% estimat de analisti, ca urmare a unei micsorari a populatiei active, a mai aratat departamentul american al muncii, potrivit AFP.

Analistii sunt, insa, mult mai atenti la evolutia statisticilor pentru piata muncii, decat la cele pentru somaj, iar cifrele publicate risca sa accentueze nesigurantele analistilor care se tem ca Statele Unite vor intra in recesiune, daca piata muncii inregistreaza o scadere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri