MOL, care anuntase anterior ca banca ungara MFB ii va restitui 6,4 milioane actiuni in cadrul unui acord de imprumut al titlurilor, a precizat ca OOC va detine in cele din urma 8,77 milioane actiuni si ca vor semna un acord de cooperare.

Mol incerca sa evite o preluare ostila din partea companiei austriece OMV si a anuntat ca in cadrul acordului strategic de cooperare cu OOC, MOL va prelua lichiditate si o parte din activele internationale ale grupului din Oman.

Potrivit OMV, tranzactionarea activelor se va incheia pana la sfarsitul lui 2008.

Mol este o tinta de preluare pentru compania austriaca OMV. Pe 25 septembrie 2007, OMV si-a facut publica intentia de a fuziona cu grupul ungar.

In acel anunt, OMV a precizat ca este dispusa sa ofere actionarilor MOL 32.000 de forinti pe actiune, in numerar.

Citeste si:

OMV si-a majorat detinerea MOL de la 10% pana la aproape 20% in iunie si a propus o fuziune integrala. Compania cu sediul la Viena a anuntat in septembrie ca este pregatita sa plateasca 32.000 de forinti/actiune MOL, adica 20 de miliarde de dolari pentru intreaga companie.

MOL, cea mai mare companie ungara dupa valoarea de piata, a respins insa oferta OMV si s-a angajat intr-un program de rascumparari care a dus-o la controlul efectiv al aproape 44% din propriul pachet de actiuni, potrivit estimarilor analistilor.

Guvernul ungar a respins, de asemenea, fuziunea propusa de OMV si a adoptat o lege prin care o astfel de tranzactie devine mult mai greu de facut, determinand o actiune legala a Comisiei Europene.