Petrolul s-a ieftinit luni la bursele electronice din Asia, la 104,91 dolari pe baril, pe fondul temerilor legate de starea economiei americane, traderii fiind in continuare ingrijorati de posibilitatea unei recesiuni, informeaza AFP, citat de NewsIn.
In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in aprilie, a scazut cu 24 centi, la 104,91 dolari pe baril, fata de nivelul de 105,51 dolari atins vineri la New York.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in aprilie, s-a scumpit cu 25 centi, la 102,13 dolari pe baril.

"Preturile ridicate la petrol nu au nicio legatura cu elementele fundamentale ale pietei, avand in vedere ca piata petroliera este subiectul unor corectii cauzate de publicarea unor date economice nefavorabile", a estimat un analist al Purvin and Getz din Singapore, Victor Shum.

Euforia de pe piata petrolului a fost redusa de publicarea datelor legate de piata americana a muncii, care a cunoscut scaderi pentru a doua luna consecutiv.

In februarie, economia americana a pierdut 63.000 de slujbe, cel mai ridicat nivel al ultimilor cinci ani.

Perspectiva unei recesiuni americane ridica temeri privind scaderea cererii de energie in Statele Unite ale Americii, principal consumator mondial de petrol, scrie AFP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri