Fondul american de investitii Cerberus si banca Morgan Stanley au format un consortiu pentru a achizitiona o participatie importanta in firma japoneza de personal Goodwill Group.
Goodwill a anuntat ca imprumuturile facute la aceasta de catre principalul creditor, Mizuho Financial Group, vor fi vandute unui consortiu format din Cerberus si Morgan Stanley, si ca 15,5 miliarde yeni (152 milioane dolari) din datorii vor fi convertiti in actiuni preferentiale.

Goodwill va oferi consortiului aproximativ 4,5 miliarde yeni in actiuni noi, care ar putea sa-si sporeasca participatia in firma de personal la 46%, in cazul in care toate actiunile preferentiale vor fi convertite in actiuni normale.

Goodwill va oferi actiunile celor de la Morgan Stanley si Cerberus la un pret de 9.000 yeni/actiune, aproximativ o treime din pretul actual al pietei.

Actiunile preferentiale vor fi convertite la acelasi pret, ceea ce va conduce la o posibila diluare de 68%.
Morgan Stanley detine deja o participatie de 11,13% din companie incepand cu 31 decembrie 2007, potrivit Goodwill.

Goodwill nu a precizat nivelul datoriilor ce vor fi preluate de consortiu, insa o sursa avizata a declarat ca Mizuho are datorii de aproximativ 100 miliarde yeni, si ca aproape toate acestea au fost preluate.

Goodwill a fost scoasa din sectorul de asistenta dupa ce guvernul a descoperit ca firma a prezentat date mult mai mari legate de numarul de angajati, compania refuzand si sa-si reinoiasca licentele de functionare.

Situatia firmei s-a inrautatit dupa ce s-a constatat ca existau angajati care nu erau autorizati sa lucreze pe anumite posturi.

Pentru anul fiscal ce s-a incheiat in iunie 2007, Goodwill Group a inregistrat pierderi nete de 40,7 miliarde yeni, fata de un profit de 3,4 miliarde yeni in 2006.

Goodwill a declarat de asemenea ca presedintele Masahiro Origuchi si presedintele Shinichiro Kawakami si-au dat demisia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri