Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s (S&P) a urcat de la \'stabila\' la \'pozitiva\' perspectiva ratingului Moscovei, ca urmare a imbunatatirii perspectivei calificativului Rusiei si a cresterii economice solide a metropolei.

Analistii de la agentia de rating revizuisera in crestere, de la 'stabila' la 'pozitiva', perspectiva ratingului 'BBB+' al Federatiei Ruse. S&P a mai confirmat si ratingul 'BBB+' pentru credite pe termen lung. Un alt argument in favoarea imbunatatirii perspectivei ratingului Moscovei a fost evolutia financiara peste asteptari a capitalei ruse.

"Ratingul reflecta pozitia Moscovei in calitate de centru economic, administrativ si financiar al Rusiei, ca si economia sa diversa, in crestere, bazata pe servicii, cu un nivel de salarizare mult peste media nationala", a comentat, Felix Ejgel, analist pentru credite de la Standard & Poor's.

"Obligatiile financiare nete negative actuale ale Moscovei, performanta fiscala foarte solida si lichiditatea buna contribuie totodata la sustinerea ratingului", a mai explicat Ejgel.

Previzibilitatea si flexibilitatea scazuta a politicilor financiare ale Moscovei, desi in curs de ameliorare, cadrul institutional, planificarea pe termen lung si nevoile legate de dezvoltarea infrastructurii - mai ales a celei de transport si energetice sunt elementele care limiteaza, in prezent, calificativul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
S&P a revizuit perspectiva Romaniei de la stabil la negativ