Grupul italian Pirelli & C va rascumpara o participatie de 38,9% din divizia sa producatoare de anvelope de la un grup de banci, in schimbul sumei de 835,5 milioane euro (1,29 miliarde dolari), recastigand controlul total al acestei divizii, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Acordul, ce include plata in numerar a unei sume de 434,4 milioane euro, a fost indelung asteptat, rezolvand astfel problema viitorului acestei participatii, pe care Pirelli ar fi dorit sa o listeze la bursa in 2006.

Pirelli, care afirma ca este al cincilea producator de anvelope din lume, va prelua si o datorie de 401,1 milioane euro de la compania Speed, prin care grupul de banci a realizat preluarea.

Pirelli a precizat ca aceasta tranzactie se va finaliza miercuri, iar participatia va fi transferata pana in luna iulie.

Pirelli a vandut aceasta participatie unui grup de banci format din Intesa Sanpaolo, UniCredit, Mediobanca, JP Morgan, Lehman Brothers si Banca Leonardo in 2006, pentru suma de 740 milioane euro, intr-o perioada in care volatilitatea pietelor financiare a impiedicat o listare.

Presedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a luat in calcul aceasta operatiune dupa vanzarea unei participatii detinute din principala companie de telefonie din Italia, TelecomItalia, pentru 3,3 miliarde euro, in 2007.

Pirelli intentioneaza sa demareze un vast proces de restructurare, urmand, dupa vanzarea participatiei din TelecomItalia, sa se concentreze pe sectoarele de baza, de productie de anvelope si afaceri imobiliare.

Pirelli are o capitalizare de piata de aproximativ 3,33 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri