Tendintele pozitive vor continua in 2009, a anuntat Lufthansa in raportul sau anual publicat miercuri. "Perspectivele industriei aviatice sunt foarte promitatoare", a declarat directorul executiv al companiei, Wolfgang Mayrhuber.

"In ciuda incertitudinilor ce afecteaza pietele financiare, conditiile economice raman bune pentru Lufthansa. Nu au avut loc modificari ale elementelor fundamentale sau ale nevoii de mobilitate", a adaugat acesta.

O conditie pentru majorarea profiturilor in 2008, fata de nivelul record de 1,38 miliarde euro (2,12 miliarde dolari, reprezentand o crestere anuala de 63%), este ca Lufthansa sa poata compensa in continuare scumpirile de combustibil.

Citeste si:

Pretul combustibililor a crescut cu 15%, la 3,86 miliarde euro, in 2007, insa deprecierea dolarului a redus costurile cu 7,3%.

Lufthansa a declarat in cursul acestei saptamani ca intentioneaza sa majoreze tarifele suplimentare, legate de costul combustibililor, pentru pasagerii ce folosesc rutele europene, pana la 17 euro pe calatorie.