Un trader al unei filiale a Societe Generale, aflat in legatura cu Jerome Kerviel, cel banuit de falsificarea unor documente ce au costat banca franceza 4,9 miliarde euro, a fost arestat miercuri, conform unei surse judiciare, citate de AFP si preluate de NewsIn.
"Este vorba de un trader al unei filiale a Societe Generale, dar care nu tine de compania Fimat", filiala de brokeraj a bancii de care apartine un alt salariat, care a fost plasat de la inceputul lunii februarie sub statutul de martor in cadrul acestei anchete, afirma sursa.

Aceasta persoana este deja anchetata de catre politistii de la brigada financiara, care cauta sa gaseasca dovezi conform carora acesta l-ar fi ajutat pe Kerviel sa deschida pozitii neautorizate pe piata, de o valoare totala de 50 miliarde euro.

Mai multe surse familiare cu acest dosar s-au declarat uimite de acest anunt, la doua zile inainte analizarii de curtea de apel din Paris a cererii de eliberare a traderului, arestat din 8 februarie.

Jerome Kerviel, suspectat de fraudarea Societe Generale cu 4,82 miliarde euro, a efectuat o parte din operatiunile sale prin intermediul Fimat, ce si-a schimbat denumirea in Newedge odata cu fuziunea din ianuarie cu divizia de brokeraj Calyon.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri