Furtunile puternice de iarna care au lovit Europa au sporit productia de energie eoliana, aprovizionand in exces piata de electricitate, ceea ce a ieftinit cu 12%, de vineri si pana in prezent, preturile pentru energia livrata in ziua urmatoare, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Desi trasporturile rutiere, feroviare si navale au suferit intreruperi, iar asiguratorii se confrunta cu problemele generate de vanturile puternice, operatorii turbinelor eoliene au reusit sa produca si sa livreze cantitati mai mari de energie regenerabila in reteaua electrica.

"Cantitatile suplimentare de energie eoliana au coborat preturile la vedere in aceasta saptamana", a spus un trader german de energie. "Piata ramane volatila, iar informatiile pe care le detin arata ca aceasta productie masiva de energie eoliana va atinge cel mai inalt nivel maine si va scadea pana joi noapte", a adaugat traderul.

Traderii care au cumparat si au vandut electricitate miercuri au raportat ca pretul pentru livrarea in ziua urmatoare pe piata energetica din Europa Centrala s-a ieftinit pana la 49,5 euro/megawatt ora (76 dolari/megawatt ora), fata de 56 euro/megawatt ora, cat se inregistra la finalul saptamanii trecute.

Datele meteo primite de traderi au aratat ca circa 18.000 megawati de energie eoliana produsa in Germania vor fi disponibili miercuri, o cantitate suplimentara importanta si pe termen scurt, echivalenta cu puterea a 25 de centrale electrice mari pe carbuni.

Traderii se asteapta ca livrarile sa urce joi la 20.000 MW, dar pana la finalul zilei nivelul ar trebui sa scada pana la 12.000 MW.

Germania detine o capacitate instalata de producere de energie eoliana de peste 22.000 MW.
Specialistii din industria energetica urmaresc cu atentie prognozele meteorologice, insa impactul asupra facturilor consumatorilor finali este neglijabil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri