Carlyle Capital Corp, afiliata fondului privat de investitii Carlyle Group este in incapacitate de a plati datorii de aproximativ 16,6 miliarde dolari si a anuntat ca activele ramase vor fi confiscate de creditori, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Vestea a adus o noua serie de ingrijorari in piata mondiala a creditelor si a afectat valoarea activelor si increderea investitorilor la nivel mondial.

Insa cotatiile actiunilor din Europa, unde este listata Carlyle Capital, au revenit la nivelul la care se tranzactionau inainte de decizia luata marti de banca centrala americana, Federal Reserve, si de alte banci centrale de a injecta lichiditate in pietele de credit.

"Temerile legate de credite au revenit", a declarat seful departamentului de cercetare pentru Asia din cadrul ING, Tim Condon.

Carlyle a anuntat ca este in incapacitate de a plati datorii de 16,6 miliarde dolari si ca singurele active pe care le detine in potrofoliu incepand de miercuri sunt valori mobiliare garantate prin ipoteci, evaluate de agentia guvernamentala americana cu un rating AAA.

Analistii au anuntat ca vestea va inrautati perspectiva legata de criza mondiala a creditelor, care a degenerat din criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite.

Cotatia actiunilor Carlyle Capital a scazut cu aproximativ 78% din 29 februarie, cand a anuntat ca va retine castigurile din al patrulea trimestru si ca nu va plati dividende pentru a mentine pe termen lung valoarea capitalului actionarilor.

Temerile ca din ce in ce mai multe fonduri private de investitii, fonduri de hedging si creditori ipotecari au probeleme financiare au accentuat presiunile asupra pietelor de capital la nivel mondial, care au scazut in ultimele luni pe fondul temerilor legate de recesiunea americana si de efectele crizei creditelor.

Analistii considera insa ca fondurile private de investitii si fondurile de hedging continua sa fie segmente importante ale sistemului financiar.

"Aceste fonduri vor fi supuse presiunilor, insa orice probleme sunt trecatoare. Criza le ofera multe posibilitati", a mai spus Condon.

Compania listata in Olanda a anuntat ca grupul Carlyle a participat activ in negocierile cu creditorii si ca este gata sa ofere capital suplimentar in cazul in care se poate realiza cu succes o refinantare.

Managerii Carlyle Group detin o participatie de 15% in cadrul companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
SUA amenință China cu sancțiuni dacă va impune o lege a securității în Hong Kong
Setari Cookie-uri