Ping An Insurance, al doilea asigurator chinez, se afla in stadiile finale ale negocierii achizitiei unei participatii majore in divizia de management de active a grupului belgiano-olandez de servicii financiare Fortis.

Fortis a angajat banca americana Merrill Lynch pentru a intermedia vanzarea unei participatii din divizia sa Fortis Investment, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Ping An a angajat banca Goldman Sachs pentru a cauta o serie de tinte de achizitie in pietele europene si americane, fiind luat in calcul si asiguratorul britanic Prudential, chiar daca nu s-au inregistrat progrese majore.

La inceputul saptamanii, cotidianul belgian De Standard a anuntat ca Fortis se afla in discutii cu Ping An, care detine deja o participatie de 4,2% din grupul belgiano-olandez, scopul eventualei tranzactii fiind intarirea bazei de lichiditate.

Fortis a anuntat saptamana trecuta ca este pe cale de a semna un acord in acest sens, inca nu a oferit detalii suplimentare.

La inceputul lunii, actionarii Ping An au aprobat un plan pentru o oferta publica, menita a strange aproximativ 16 miliarde dolari, conform cotatiei actuale a titlurilor companiei.

Planul mai trebuie aprobat de catre autoritatile chineze de reglementare.

In 2007, Ping An a platit 2,7 miliarde dolari pentru o participatie de 4,2% din Fortis.

Un purtatorde cuvant al Ping An nu a dorit sa comenteze aceste informatii iar reprezentantii Fortis nu au putut fi contactati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri