"Nu pot face previziuni economice. Oamenii dezbat daca va fi sau nu o recesiune", a declarat Zoellick pentru Reuters.

"Indiferent de aceste discutii, va confruntati cu o incetinire economica mai puternica decat inainte si ar putea sa fie vorba de o recesiune", a mai spus acesta referitor la economia Statelor Unite.
Sunt probabile si alte probleme din criza pietei creditelor, care a determinat banca americana de investitii Bear Stearns sa solicite saptamana trecuta finantare de urgenta, a spus Zoellick in cadrul unui interviu in timpul conferintei legate de relatiile transatlantice din cadrul Forumului de la Bruxelles.

"In pietele financiare din Statele Unite vor mai fi marcate numeroase evenimente", a mai spus acesta.
Europa ar putea resimti, de asemenea, probleme legate de criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat in afara celor care au afectat recent bancile din Germania.

"Parerea mea este ca turbulentele nu s-au incheiat inca nici pe pietele financiare europene", a spus Zoellick, fost reprezentant comercial al Statelor Unite, care a detinut functia de presedinte al Trezoreriei.
"Problemele s-au extins mai mult decat am fi crezut. Cred ca unul dintre lucrurile pe care le-am observat in piata a fost ca utilizarea acestor instrumente a avut o distributie mult mai mare decat am estimat initial".

Citeste si:

Insa pana acum impactul asupra economiilor emergente a fost limitat, comparativ cu prabusirea tip domino inregistrata de economiile in curs de dezvoltare in 1990, cand Asia de Sud, Rusia si America Latina au intrat intr-o criza.

"Ceea ce este uimitor in legatura cu aceasta perioada de criza financiara este aparenta lipsa a efectelor comparativ cu alte perioade", a incheiat acesta.