KazMunaiGas E&P (KMG), companie petroliera listata la Londra, controlata de catre grupul petrolier de stat KazMunaiGas, a inregistrat o crestere a veniturilor obtinute in 2007 de 18%, la 487 miliarde tenge (3,97 miliarde dolari).

KMG, care a strans aproximativ doua miliarde dolari cu ocazia ofertei publice initiale de la Londra, in 2006, a declarat ca a produs 10,6 milioane tone de petrol in 2007, reprezentand o crestere de 11,6% fata de anul precedent.

"Majorarea profitului net poate fi atribuita cresterii preturilor la petrol, includerii rezultatelor grupului Kazgermunai si sporirea veniturilor financiare", potrivit reprezentantilor KMG.

Compania a adaugat insa ca factorii pozitivi au fost partial contracarati de catre pierderile valutare si cheltuielile operationale.

Citeste si:

Luna trecuta, KMG a anuntat o majorare de 18% a rezervelor petroliere dovedite, la 1,8 miliarde barili, precizand ca rata de inlocuire se ridica la 490%, informeaza Reuters.

Compania a achizitionat in 2007 participatii de 50% din producatorii de petrol de dimensiuni mai mici Kazgermunai si CITIC Canada Energy Limited.

Compania KazMunaiGas EP este detinuta in proportie de 61% de compania petroliera de stat KazMunaiGaz.

Pe 27 august, KazMunaiGaz (KMG), companie petroliera cu capital de stat din Kazahstan, a preluat 75% din The Rompetrol Group (TRG) de la Rompetrol Holding, tranzactie ce a conferit intregului grup Rompetrol (TRG) o valoare de 3,616 miliarde dolari.