Criza financiara actuala poate fi considerata cea mai grava de la Cel de-al Doilea Razboi Mondial incoace, a afimat fostul presedinte al Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, Alan Greenspan, intr-un editorial publicat in cotidianul Financial Times, citat de AFP, informeaza NewsIn.

"Criza financiara actuala din Statele Unite ale Americii va trebui a fi considerata drept cea mai grava de la al doilea razboi mondial incoace", a scris Alan Greenspan, presedinte al Fed intre 1987-2006.

"Criza se va incheia atunci cand pretul bunurilor imobiliare se va stabiliza, redresand astfel si preturile produselor financiare ce au drept activ suport credite ipotecare", a estimat acesta.

"Aceasta criza va face numeroase victime. Sistemul actual de evaluare a riscurilor va fi in special afectat", a continuat Greenspan.

"Insa sper ca una dintre victime nu vor fi sistemul de supraveghere mutuala (al actorilor din sectorul financiar) sau masurile de autoreglementare financiara, ce au sustinut echilibrul sectorului financiar mondial", a adaugat acesta.

Fostul presedinte al Fed - despre care se spune ca se afla la originea crizei imobiliare din cauza politicii monetare cu dobanzi foarte joase urmate de Fed intre 2001-2004 - estimeaza ca nu va exista niciodata un sistem perfect de evaluare a riscurilor de pe piata.

"Managementul riscului nu va atinge niciodata perfectiunea. Va veni intotdeauna un moment in care vor exista esecuri, provocand o reactie neasteptata si brutala", scrie Greenspan.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Citește și
Coronavirus | Spania a raportat 6.528 de decese, de două ori multe decât China
Setari Cookie-uri