Fondul elen de investitii, Assos Capital, a achitat aproximativ 200 milioane de euro pentru a achizitiona un centru comercial multifunctional si o cladire de birouri pe care retailerul francez Carrefour le construieste in capitala Bulgariei, Sofia, potrivit Dnevnik, citat de NewsIn.

Compania franceza vinde atat terenul pe care va fi ridicat centrul comercial, dar si complexul multifunctional care se afla in prezent in stadiu de constructie. Carrefour va ramane unul din chiriasii complexului, unde va opera un hypermarket.

In prelungirea hypermarketului Carrefour, complexul va dispune de circa 200 de magazine tip outlets, jumatatea dintre spatii fiind deja inchiriate, dar si de sali de cinema, cafenele, restaurante si sali de distractii.

Potrivit unor surse din piata de profil, dupa vanzarea Carrefour Tsaridgradsko, compania franceza intentioneaza sa investeasca intr-o alta locatie intr-un alt proiect de retail si intr-un centru de divertisment.

Expertii sustin ca retailerul francez se va concentra pe un nou proiect care urmeaza a fi dezvoltat in vecinatatea garii din Sofia. Zona respectiva va ingloba si investitii ale altor trei mari jucatori de pe piata, compania spaniola Riofisa, Urbas si fondul de investitii CSIF.

CSIF si-a programat inceperea lucrarilor de constructie a unui parc de retail in acest an in zona respectiva, investitia ridicandu-se la circa 90 milioane de euro. Reprezentantii fondului au declarat recent ca se afla in discutii cu parteneri strategici cu potential pentru a le deveni chiriasi, inclusiv cu cei de la Carrefour.

Assos Capital va finalizeza proiectul Carrefour Tsaridgradsko si il va inaugura in a doua jumatate a anului 2009. Compania elena sustine ca tranzactia se afla pe ultima suta de metri si prin aceasta achizitie doreste sa devina un investitor recunoscut pe piata de profil din sud-estul Europei si din Ucraina.

Assos Capital a dezvoltat deja o cladire de birouri in centrul Sofiei, dar si un ansamblu rezidential districtul Mladost.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri