Presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a recunoscut luni ca economia trece prin "vremuri pline de provocari" si a spus ca a sustinut masurile luate de Federal Reserve pentru restabilirea echilibrului pietelor financiare, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Bush le-a declarat reporterilor, dupa intrunirea cu cei mai importanti consilieri economici, ca mesajul sau catre tara si catre intreaga lume este acela ca "Statele Unite controleaza situatia."

"Trecem prin vremuri pline de provocari", a spus Bush, dupa ce Fed a anuntat duminica luarea de masuri de urgenta pentru a impiedica o criza financiara globala care ia amploare intr-un ritm alert. "Am luat masuri puternice si categorice", a adaugat Bush.

"Federal Reserve s-a miscat repede pentru a restabili ordinea pe pietele financiare. Secretarul Paulson sustine ca si mine aceasta actiune", a mai spus Bush.

Banca centrala americana, Federal Reserve, a coborat duminica seara rata de refinantare pentru imprumuturile directe catre banci si a anuntat un program nou de imprumut menit sa asigure credite pentru alte companii mari de pe Wall Street, aceasta fiind ultima dintr-o serie de masuri prin care incearca sa stabilizeze pietele financiare.

Fed a fost de acord sa finanteze cu pana la 30 miliarde dolari activele mai putin lichide ale Bear Stearns, ca parte a propunerii JP Morgan de preluare a bancii de investitii aflata in dificultate.

"Institutiile noastre financiare sunt puternice si pietele noastre de capital functioneaza eficient si efectiv" a spus Bush. "In mod evident vom continua sa monitorizam situatia si cand va fi nevoie vom actiona categoric, de o maniera care va continua sa aduca ordine pe pietele financiare", a adaugat presedintele SUA.

"Pe termen lung, economia noastra se va indrepta. Acum avem de-a face cu o situatie dificila", a spus Bush.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si