Lehman Brothers Holding Inc a anuntat ca, in primul trimestru al anului, castigurile au coborat cu 57%, din cauza scaderii veniturilor din tranzactionarea obligatiunilor, dar sporirea castigurilor din consiliere pe teme de fuziune au ajutat banca sa depaseasca estimarile, scrie NewsIn, citand Reuters.
Un numar mare de investitori au fost surprinsi ca Lehman a reusit sa evite deprecieri masive ale activelor, dupa ce colapsul concurentului sau, Bear Stearn Cos Inc, a umbrit luni sectorul investitiilor bancare.

Cea de-a patra banca de investitii a Statelor Unite, ale carei actiuni s-au apreciat cu 13% in predeschiderea sedintei de tranzactionare, a anuntat castiguri de 489 milioane dolari, adica 81 centi/actiune, in comparatie cu castigurile de 1,15 miliarde dolari, adica 1,96 dolari/actiune, inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii Wall Street se asteptau, in medie, la castiguri de 73 centi/actiune, potrivit Reuters Estimates, dar unii investitori se asteptau la rezultate mult mai slabe, partial din cauza faptului ca Lehman detine active ipotecare in valoare de aproximativ 80 miliarde dolari, sector care a fost puternic lovit.

"Lehman a cam confundat previziunile catastrofale cu aceste valori. Compania a demonstrat ca are capacitatea de a face fata adversitatii", a spus un membru fondator al Holland&Co LLC, Michael Holland.

Lehman Brothers, care a fost vazuta multa vreme ca o casa de obligatiuni, dar care si-a diversificat activitatea pana in prezent, a asistat la o scadere drastica a preturilor actiunilor sale in ultima saptamana, pe langa temerile ca ar putea fi nevoita sa treaca prin aceleasi dificultati ca si Bear Stearns. Duminica, Bears Stearns a anuntat ca va fi vanduta catre JP Morgan Chase& Co la un pret derizoriu.

Decizia Federal Reserve de a extinde programele de creditare ca sa includa si bancile de investitii "scoate din joc problema lichiditatii pentru intreaga industrie", arata un e-mail, trimis luni, de directorul executiv de la Lehman Brothers, Dick Fuld.

Banca de investitii a anuntat marti ca holdingul detine active lichide in valoare de 34 miliarde dolari si active in valoare de 64 miliarde dolari care pot fi vandute in cazul in care ar fi obligata si pe langa acestea alte 99 miliarde dolari lichiditate sau active de la firme asociate, care ar putea fi de asemenea vandute.

Actiunile Lehman Brothers s-au depreciat cu peste 50% in acesta luna, fata de o depreciere de 32% inregistrata in sectorul broker/dealer, potrivit masuratorilor indicelui Amex Securities Broker Dealer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri