Producatorul elvetian de ciocolata Lindt&Spruengli a anuntat o crestere de 20% a profitului net in anul 2007, precum si cel mai important program al sau de investitii, sporindu-si productia in America de Nord pentru a se proteja impotriva deprecierii dolarului, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Lindt a anuntat o crestere de 20% a profitului net in 2007, la 250,5 milioane franci elvetieni (255,5 milioane dolari) in 2007, in ton cu asteptarile analistilor.

Grupul, ce rivalizeaza cu firma elvetiana Barry Callebaut, a raportat deja o crestere de 14% a vanzarilor, la 2,95 miliarde franci elvetieni, beneficiind de noile produse. Profitul operational a crescut cu 18%, la 350,8 milioane franci elvetieni.

Producatorul pralinelor Lindor a precizat ca va investi 750 milioane franci elvetieni (764,9 milioane dolari) in urmatorii trei ani, in dezvoltare.

"Investitiile propuse in productie urmaresc de asemenea o mai mare independenta fata de proiectele dezvoltate in functie de rata dolarului in America de Nord", a anuntat grupul.

O purtatoare de cuvant a companiei nu a oferit mai multe detalii cu privire la tarile in care Lindt va face investitii. Decizia arata increderea Lindt in cererea de pe piata din America de Nord.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si