Grupul olandez Eureko, care are afaceri de asigurari si de pensii pe piata romaneasca prin subsidiara Interamerican, a anuntat ca a inregistrat anul trecut un volum al primelor brute subscrise in crestere cu 5% pana la 7,52 miliarde euro in 2007, au anuntat astazi oficialii companiei.
Volumul de prime brute subscrise pe asigurari de viata au scazut cu 1% fata de anul 2006, atingand valoarea de 4,41 miliarde euro, insa numarul de contracte noi a crescut cu 16% fata de anul 2006.

Primele brute subscrise pe asigurari generale au crescut cu 9%, de la 2,68 miliarde euro in 2006 la 2,91 miliarde euro anul trecut.

"Ne aflam printre primii trei jucatori ai pietei olandeze de asigurari si pensii. Pentru urmatorii ani, ne propunem sa investim in valori si inovatie. Vom dezvolta toate canalele de distributie si vom continua expansiunea in Europa Centrala si de Est", a declarat presedintele si directorul executiv al Eureko BV, Maarten Dijkshoorn.

Profitul net al Eureko a scazut usor anul trecut la 979 milioane euro, de la 985 milioane euro in 2006.

Asiguratorul Interamerican Romania, controlat de Eureko, a incheiat anul financiar 2007 cu un volum de prime brute subscrise de 69,45 milioane lei (20,8 milioane euro), in crestere cu 30% fata de anul anterior, in special ca urmare a avansului puternic - de 159% - pe segmentul de asigurari de sanatate.

Interamerican Fond de Pensii, divizia de pensii private a grupului de pe piata romaneasca, ocupa locul al cincilea pe piata pensiilor private dupa repartizarea aleatorie, cu 263.979 de clienti si o cota de piata de 6,35%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri