China Mobile, crestere cu 37% a profitului in T4 din 2007

Compania China Mobile, numarul unu mondial in industria de telefonie mobila, a anuntat miercuri o crestere cu 37% a profitului in trimestrul al patrulea din 2007, depasind estimarile de pe piata, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Cresterea rapida a economiei din China, sporirea puterii de cumparare a consumatorilor şi dezvoltarea economiei in mediul rural determina o cerere in crestere pentru serviciile de telecomunicatii, a precizat compania.

Anumiti analisti sunt de parere ca aparitia unei mult asteptate reforme in sectorul de telecomunicatii din China ar putea sa sporeasca competitia si sa puna presiune pe China Mobile, ce domina la ora actuala cea mai mare piata de telecomunicatii din lume.

"Odata ce guvernul chinez va avansa reforma in industria de telecomunicatii, mediul din acest sector va experimenta anumite schimbari, aparand atat oportunitati cat si provocari", a declarat directorul executiv al China Mobile, Wang Jianzhou.

Compania China Mobile concureaza pe piata rurala cu firma Unicom, dupa ce s-a constatat o scadere a numarului de noi utilizatori in mediul urban.

China Mobile a anuntat un profit de 27,2 miliarde yuani (3,85 miliarde dolari) pentru trimestrul al patrulea din 2007, fata de 19,9 miliarde yuani in 2006.

Rezultatele au depasit estimarile medii facute de analistii chestionati de Reuters, de 23,61 miliarde yuani.

Profitul net pe tot anul 2007 a crescut cu 32% la 87,1 miliarde yuani, fata de estimarile medii de 83,5 miliarde yuani.

Compania a propus un dividend de 1,16 dolari din Hong Kong pe actiune.

China Mobile a inregistrat in medie 5,67 milioane de noi clienti pe luna in 2007, oferind serviciile la peste 369 milioane clienti, ceea ce reprezinta o crestere neta cu 68 milioane de noi utilizatori.

Veniturile China Mobile au crescut anul trecut cu 20,9% fata de 2006, la 357 miliarde yuani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri