Morgan Stanley, venituri in scadere cu 17% in T1 din 2008

Morgan Stanley, numarul doi in sectorul bancar din Statele Unite ale Americii, a anuntat scaderea cu 17% a veniturilor in primul trimestru din 2008, din cauza deprecierii activelor ipotecare si a altor active, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Veniturile operationale ale Morgan Stanley au scazut cu aproximativ o treime, la 1,55 miliarde dolari, sau 1,45 dolari pe actiune, in trimestrul care s-a incheiat la 29 februarie 2008, de la 2,31 miliarde dolari, sau 2,17 dolari pe actiune, in aceeasi perioada din 2007.

Veniturile trimestriale au scazut cu 17%, la 8,3 miliarde dolari.

Analistii chestionati de Reuters anticipau in medie un castig de 1,03 dolari pe actiune in primul trimestru din 2008 si un venit de 7,3 miliarde dolari.

Rezultatele financiare ofera un mare impuls directorului executiv John Mack, ce incearca sa stabilizeze situatia bancii dupa un an in care Morgan Stanley a suferit pierderi de 9,4 miliarde dolari din tranzactiile ipotecare si a ridicat suspiciuni cu privire la modul in care isi administreaza riscurile.

Rezultatele peste asteptarile pietei inregistrate de bancile Goldman Sachs si Lehman Brothers au declansat o cursa pentru achizitia de actiuni in sectorul financiar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri