Lehman Brothers a imprumutat 2 miliarde dolari in cadrul acestui program, a anuntat miercuri trustul media CNBC. Purtatoarea de cuvant a bancii Lehman nu a putut fi contactata imediat pentru comentarii.
In incercarea de a stabiliza pietele caracterizate de nervozitate, Federal Reserve a decis duminica sa permita bancilor de investitii sa se refinanteze de la Fed si sa foloseasca in acest scop o gama larga de garantii.

Pietele au fost instabile dupa ce prabusirea brusca a bancii Bear Stearns Cos Inc a fortat banca de investitii sa accepte preluarea de catre JPMorgan Chase & Co la un pret derizoriu.

Fed a coborat, totodata, rata de refinantare pentru imprumuturile dealerilor de la 3,5% la 2,5%, in cadrul a doua actiuni separate care au avut loc in aceasta saptamana.

Goldman Sachs vrea sa utilizeze facilitatea de refinantare oferita de Fed in cursul acestei saptamani, a spus un purtator de cuvant. Directorul financiar al Morgan Stanley, Colm Kelleher, a spus ca banca sa a testat deja programul.

Citeste si:

Directorul financiar de la Lehman Brothers Holdings Inc, Erin Callan, a spus in cadrul unei conferinte telefonice de marti ca dealerii se pot refinanta in conditii atractive.

"Ne asteptam ca dealerii sa inceapa sa acceseze noul program", a spus Callan. Programul este o declaratie de incredere catre partile cu care Lehman face tranzactii si care finanteaza aceasta banca, ceea ce va permite, totodata, bancii sa finanteze mai multe dintre afacerile clientilor sai, a adaugat Callan.

In august, cand s-au declansat problemele de pe pietele titlurilor de valoare, Fed a coborat rata de refinantare pentru bancile comerciale. La putin timp dupa aceea, primele patru banci din Statele Unite si o banca internationala importanta au imprumutat in total peste 2 miliarde dolari, prin intermediul facilitatii de refinantare, pentru indepartarea stigmatului de a obtine finantare pe termen scurt de la banca centrala.