Citigroup va concedia inca 2.000 de salariati de la divziile sale de tranzactionare si de banca de investitii, in contextul in care cea mai mare banca americana vrea sa isi diminueze costurile, dupa ce criza creditelor a generat pierderi trimestriale record,
Ultimele concedieri survin dupa ce in ianuarie directorul general al Citigroup, Vikram Pandit, anuntase disponibilizarea a 4.200 de salariati, a precizat, sub anonimat, o sursa avizata. Cele mai multe din concedierile facute in ianuarie au fost la diviziile de tranzactionare si de banca de investitii. La sfarsitul anului trecut, Citigroup avea 375.000 de salariati, , relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

"Citigroup are nevoie sa isi micsoreze costurile, poate mai curand si mai rapid decat concurentii sai, care au o stare financiara mai buna", a spus un analist, Bill Hackney, care gestioneaza aproape 8,9 miliarde dolari la compania Atlanta Capital Management. "Numarul salariatilor unor grupuri mari de servicii financiare, cum este Citigroup, ar putea foarte usor sa scada cu 10-15% in urmatorii cinci ani", a estimat Bill Hackney.

Un purtator de cuvant al Citigroup, Adam Castellani, a spus ca reprezentantii bancii se asteapta la un numar mai mare de concedieri decat in mod obisnuit in activitatile sale dedicate clientilor institutionali, care includ diviziile de banca de investitii si de tranzactionare, dar si la divizia de investitii alternative, care ofera servicii pentru fonduri de acoperire a riscurilor si de capital privat.

"In fiecare an identificam 5% dintre angajatii cu performantele cele mai slabe din activitatea dedicata companiilor, iar unii dintre acestia parasesc firma", a spus Castellani. "Anul acesta vom face mai multe concedieri, intrucat vrem sa ne consolidam afacerea si sa ne micsoram baza de cheltuieli", a adaugat purtatorul de cuvant al Citigroup, care a refuzat sa precizeze cati oameni vor fi concediati.

Publicatia The New York Times anuntase, mai devreme, ca banca americana va concedia 2.000 de salariati. Cele mai multe concedieri vor fi facute la New York si la Londra, unele pe pietele europene si in Asia, iar traderii sunt cei mai expusi, in contextul conditiilor de pe piata, potrivit The New York Times.

Companiile financiare din Statele Unite au concediat peste 60.000 de angajati de la mijlocul lui 2007 si pana in prezent, ca urmare a extinderii crizei creditelor, declansata pe segmentul ipotecar cu grad mare de risc din SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri