Coca-Cola ar putea cumpara afacerea cu sucuri a producatorului rus de alimente Wimm-Bill-Dann, dupa ce rivala Pepsi a achizitionat un pachet de 75,5% din actiunile celei mai mari companii de sucuri din Rusia.
Pepsi Co si Pepsi Bottling Group (PBG) vor achizitiona impreuna, pentru 1,4 miliarde dolari, un pachet de 75,5% din actiunile companiei de sucuri Lebedyansky, care are o cota de piata estimata la aproximativ 30%, a anuntat joi Pepsi.

Afacerea, care ar putea fi incheiata pana la sfarsitul lui 2008, va face din Pepsi , a doua companie de bauturi la nivel mondial, principalul producator de sucuri din Rusia, potrivit ziarului Kommersant.

In 2007, cota de piata a marcii de suc Tropicana produsa de Pepsi a fost de 1,9% in Rusia, in timp ce marca Multon produsa de Coca-Cola a avut o cota de piata de 21,1%, iar sucurile Lebedyansky - o cota de piata de 30,6%. Piata insuma in total 3 miliarde dolari, potrivit statisticilor citate de cotidianul economic.

"Coca-Cola nu va fi multumita cu locul doi in piata", a declarat directorul general al companiei de sucuri Nidan Soki, Andrei Ianovski.

Potrivit Kommersant, Coca-Cola a solicitat o monitorizare lunara a vanzarilor Wimm-Bill-Dann. O sursa din cadrul producatorului de alimente a mai declarat pentru ziar ca discutiile legate de aceasta vanzare s-au intensificat in ultima vreme.

"Dintre cele trei fabrici de sucuri ale Wimm-Bill-Dann, Coca-Cola este interesata de cele din Ramenskoye, de langa Moscova, si de marca J7, care nu este in competitie cu sucurile Multon", a precizat sursa, citata de Kommersant.

Cu toate acestea, presedintele consiliului director al Wimm-Bill-Dann, David Iakobasvili, a declarat saptamana aceasta ca "directorii Coca-Cola nu au facut nicio propunere". Coca-Cola a refuzat sa ofere comentarii pe acest subiect.

"O afacere de acest gen va face ca piata sucurilor din Rusia sa fie controlata de cele doua companii multinationale", a spus directorul fondului de investitii Salford, Yevgeny Yoffe, citat de Kommersant.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri