Uzina Filton din Marea Britanie, St-NazaireVille si Meaulte din Franta, Varel, Nordenham si Laupheim, precum si uzina EADS din Augsburg, Germania sunt vizate de Airbus, potrivit reprezentantilor companiei.
Discutiile dintre Airbus si compania aerospatiala germana OHB legate de vanzarea uzinelor Airbus din Germania nu au avut succes, potrivit unei publicatii germane, care citeaza surse din industrie.

Financial Times Deutschland a anuntat ca discutiile au esuat din cauza ca Airbus nu a reusit sa ajunga la un acord care sa fie acceptabil din puncte de vedere industrial sau financiar.

Airbus doreste sa vanda uzinele din Germania, Franta si Marea Britanie pentru a reduce costurile, si pentru a achizitiona apoi componente pentru a fabrica modelul A350MXB, orice amanare a vanzarilor putand conduce la o amanare a productiei de avioane.

"In acest context, Airbus acorda prioritate construirii modelului A350 XWB si continua sa ia toate masurile necesare pentru a sprijini acest proiect", sustin reprezentantii companiei.