Compania europeana Airbus a anuntat ca va continua negocierile legate de vanzarea uzinelor sale din Franta, Germania si Marea Britanie, cu scopul de a reduce costurile companiei pentru a putea produce modelul A350 MXB.
Uzina Filton din Marea Britanie, St-NazaireVille si Meaulte din Franta, Varel, Nordenham si Laupheim, precum si uzina EADS din Augsburg, Germania sunt vizate de Airbus, potrivit reprezentantilor companiei.
Discutiile dintre Airbus si compania aerospatiala germana OHB legate de vanzarea uzinelor Airbus din Germania nu au avut succes, potrivit unei publicatii germane, care citeaza surse din industrie.

Financial Times Deutschland a anuntat ca discutiile au esuat din cauza ca Airbus nu a reusit sa ajunga la un acord care sa fie acceptabil din puncte de vedere industrial sau financiar.

Airbus doreste sa vanda uzinele din Germania, Franta si Marea Britanie pentru a reduce costurile, si pentru a achizitiona apoi componente pentru a fabrica modelul A350MXB, orice amanare a vanzarilor putand conduce la o amanare a productiei de avioane.

"In acest context, Airbus acorda prioritate construirii modelului A350 XWB si continua sa ia toate masurile necesare pentru a sprijini acest proiect", sustin reprezentantii companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri