Ziarul SonntagsBlick l-a citat pe seful fondului elvetian de pensii Profond, Herbert Braendli, care a afirmat ca UBS a confirmat ca propunerea Profond privind o majorare de capital cu 10 miliarde franci elvetieni va fi pe ordinea de zi a adunarii generale a actionarilor UBS din 23 aprilie, potrivit NewsIn.

"UBS ne-a confirmat acest lucru", a declarat Braendli, pentru SonntagsBlick. "UBS vrea o injectie de capital", a adaugat seful Profond.

Reprezentantii UBS nu au putut fi contactati pentru a confirma informatia, arata Reuters.
UBS este banca europeana cea mai afectata de criza creditelor si a afisat anul trecut deprecieri ale activelor de 18 miliarde de dolari.

Citeste si:

Analistii estimeaza ca UBS va anunta deprecieri suplimentare ale activelor de 10-20 miliarde franci elvetieni in 2008, iar unii dintre ei se asteapta ca banca sa aiba nevoie sa stranga mai multi bani pentru a-si consolida baza de capital.

UBS a strans deja 13 miliarde franci elvetieni printr-o emisiune de obligatiuni convertibile vandute unor investitori din Singapore si Arabia Saudita si vrea sa adune inca 6 miliared franci elvetieni prin diverse alte metode.