Cu toate acestea, reprezentantii Bank of England au afirmat ca iau in considerare alte optiuni, pe care nu le-au numit, pentru a reduce turbulentele de pe pietele financiare, care au continuat in pofida faptului ca bancile centrale au injectat miliarde de dolari ºi au coborât ratele dobânzilor.

Publicatia The Financial Times a mentionat, fara sa citeze surse, ca bancile centrale de pe ambele tarmuri ale Atlanticului poarta negocieri privind fezabilitatea cumpararii de valori mobiliare sustinute cu ipoteci, instrumente financiare a caror valoare a scazut semnificativ in ultimele luni, afectând negativ bilanturile contabile ºi cotatia titlurilor bancilor.

"Bancile centrale, inclusiv Bank of England, au cautat modalitati pentru a reduce problemele", a declarat un purtator de cuvânt al bancii centrale a Marii Britanii. "Bank of England nu se afla, insa, printre bancile centrale despre care s-a scris ca ar propune scheme care sa impuna contribuabililor, ºi nu bancilor, sa suporte riscul creditelor", a precizat purtatorul de cuvânt al institutiei cu sediul la Londra.

Citeste si:

"Putem, totuºi, confirma ca am studiat o serie de alte optiuni, dar este prea devreme ca sa dam detalii", a mai spus purtatorul de cuvânt al Bank of England.

Un oficial al Federal Reserve, banca centrala americana, a spus ca "Federal Reserve nu este implicata in discutii cu alte banci centrale, pentru cumpararea de valori mobiliare sustinute cu ipoteci".