Compania japoneza Nippon Steel Corp, numarul doi mondial in industria siderurgica, planuieste sa cheltuiasca intre 500 miliarde yeni si 600 miliarde yeni (5-6 miliarde dolari) pentru a construi un combinat in Brazilia.
Acest combinat va fi primul construit de o companie siderurgica japoneza in strainatate, si vine pe fondul unei cereri robuste pentru otel in America de Nord, Europa si pe pietele statelor emergente, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Incercand sa ajunga din urma grupul ArcelorMittal, Nippon Steel a purtat discutii cu firma braziliana Usiminas in legatura cu construirea unei otelarii in 2010-2011, insa nu a facut deocamdata comentarii cu privire la marimea investitiei.

"Punem bazele unui plan pentru construirea unui combinat siderurgic in Brazilia, insa nu au fost stabilite detalii", a declarat un reprezentant al companiei Nippon Steel.

Nippon Steel va construi combinatul prin intermediul unei companii cu capital mixt, formata impreuna cu firma Usiminas, compania japoneza detinand o majoritate de control.

Prima topitorie va fi construita cu aproximativ 300 miliarde yeni, avand o productie anuala de trei milioane tone.

O a doua topitorie va fi construita in 2010, dubland capacitatea de productie la sase milioane de tone.

Cresterea productiei se va adauga planurilor Nippon Steel de a spori productia interna cu cinci milioane de tone, la 40 milioane de tone pana in 2010, cu mult sub productia ArcelorMittal, de aproximativ 118 milioane tone.

"Brazilia este la ora actuala tara de unde Japonia importa cea mai mare cantitate de minereu de fier, insa costurile de transport sunt mari. A produce otel in Brazilia va fi mai putin costisitor si va facilita transportul pe piete precum SUA", a declarat directorul firmei Fitch Ratings din Tokyo, Naoki Takasahi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri