Sectorul financiar agitat, afectat de criza creditelor, a avut parte marti de inca o lovitura, dupa ce JPMorgan Chase& Co si UBS AG si-au coborat estimarile asupra Merril Lynch & Co Inc, pe fondul asteptarilor ca firma listata pe Wall Street sa dezvaluie noi deprecieri ale activelor, arata Reuters.
La randul sau, Merril si-a coborat de urgenta ratingul pentru bancile Bank of America, PNC Financial si SunTrust Banks Inc, sub motivul ca problemele generate de sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc vor avea in continuare un impact negativ asupra creditarii si pietei americane de capital.

Coborarea abrupta a estimarilor pentru castigurile Merril a continuat sa aiba un impact major, in ciuda increderii recastigate in cursul saptamanii trecute, dupa ce Federal Reserve a ajutat la finantarea unei afaceri prin care JPMorgan va prelua Bear Stearns Cos Inc, care s-a salvat in ultimul moment de caderea sistematica a sectorului bancar.

"Din punctul nostru de vedere, Merril Lynch este mult prea expus pe pietele de credit, foarte dificile, in special in zone in care Merril a fost foarte activa", arata o nota a unor analisti de la JPMorgan, Kenneth Worthington si Funda Akarsu.

Actiunile Merril s-au depreciat cu 2%, pana la 47,41 dolari/actiune.

JPMorgan se asteapta ca Merril sa afiseze deprecieri ale activelor suplimentare de 2,1 miliarde dolari ca urmare a crizei creditelor, ceea ce va conduce la inregistrarea unor pierderi in primul trimestru.

Merril a afisat o depreciere a activelor in valoare de 24,4 miliarde dolari legate de pierderi cauzate de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, iar cele mai multe au fost inregistrate de bancile de pe Wall Street, potrivit unui calcul efectuat de Reuters.

JPMorgan si-a redus estimarile pentru primul trimestru in cazul Merril, pana la o pierdere de 68 centi/actiune, de la un profit de 1,05 dolari/actiune.

Estimarile pentru castigurile Merril pe anul fiscal 2008 au fost reduse la 2,75 dolari/actiune, mult sub previziunile initiale ale JPMorgan, de 5,00 dolari/actiune.

UBS si-a redus, la randul sau, estimarile pentru Merril Lynch, pe motivul ca se asteapta la noi deprecieri ale activelor si la o posibila sporire a rezervelor. UBS se asteapta ca Merril se afiseze o pierdere de 2 dolari/actiune in primul trimestru, in comparatie cu estimarile anterioare, care prevedeau castiguri de 59 centi/actiune.

UBS si-a revizuit in scadere estimarea pentru castigurile Merril pe anul fiscal 2008 de la 3,60 dolari/actiune la 1,10 dolari/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri