Veniturile salariale anuale ale lui Josef Ackermann, sefului principalului grup bancar german, Deutsche Bank, s-au ridicat in 2007 la 13,98 milioane euro, marcand o crestere de 1% fata de anul precedent, conform raportului anual al institutiei financiare, publicat azi, informeaza AFP.
Aceasta crestere salariala vine intr-o perioada in care profitul net al Deutsche Bank a crescut cu 7%, la 6,5 miliarde euro in 2007, potrivit NewsIn.

Salariile sefilor de mari companii germane sunt intens criticate de catre populatie, mai ales ca puterea de cumparare a germanilor stagneaza.

Seful Deutsche Bank (foto), in varsta de 58 de ani, este in special in centrul atentiei.

Avand reputatia de a fi cel mai bine platit dintre sefii companiilor ce se regasesc in indicele bursier DAX, Ackermann si-a facut multi inamici in Germania prin comportamentul sau considerat arogant, cu ocazia unui recent proces financiar.

In luna noiembrie 2007, presedintele german Horst Kohler a cerut actionarilor si consiliilor de administratie sa vegheze ca sefii "sa nu piarda simtul masurii in ceea ce priveste pretentiile salariale".

Deutsche Bank, sustinuta de succesele financiare, anunta in fiecare an salariul individual al sefilor sai, in mod contrar altor companii germane precum Porsche, care publica doar suma totala a salariilor primite de inaltii responsabili.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri