Comisia Europeana a anuntat miercuri ca a demarat procedurile antitrust impotriva Visa Europe Ltd, in legatura cu tarifele practicate de companie pentru tranzactiile si platile cu cardul la nivel international, efectuate de consumatori, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
O declaratie a executivului Uniunii Europene (UE) mentiona ca Visa Europe, detinuta de 4.600 de banci, care au emis 348 milioane de carduri, este suspectata ca a incalcat regulile UE, "ce interzic practicile restrictive precum fixarea preturilor".

Visa Europe a anuntat in ianuarie ca spera sa ajunga la un acord cu executivul european pentru a-si pastra taxa de schimb aplicata tranzactiilor, in ciuda deciziei luate de Comisie in decembrie impotriva taxei impuse de concurenta MasterCard.

Comisia, care are autoritatea de a reglementa concurenta in cele 27 de state ale Uniunii Europene, a anuntat ca inceperea procedurilor nu inseamna ca dispune de dovezi in legatura cu eventuale incalcari ale legii, si ca nu este un termen limita impus anchetei.

Retailerii trebuie sa plateasca o taxa multilaterala de schimb de fiecare data cand consumatorii folosesc un card de credit pentru a face o achizitie. Banii sunt retinuti de banca ce deserveste clientul si provin de la banca ce deserveste comerciantul.

Regula "plata prin toate cardurile" obliga retailerii sa accepte toate cardurile valide marca Visa, indiferent de emitent, de natura tranzactiei sau de tipul de card.

In 2002, Comisia a anulat taxa multilaterala de schimb propusa de Visa International dupa ce compania a intreprins reforme semnificative, reducand treptat nivelul taxei.

Cu toate acestea, interdictiile Comisiei Europene au expirat la 31 decembrie 2007 si Visa Europe a preluat responsabilitatea Visa International de a se asigura ca regulile companiei respecta legislatia Uniunii Europene, a mai anuntat Comisia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri