Compania italiana Enel va plati pana pe 9 aprilie cele aproape 400 milioane de euro pentru achizitia a 51% din actiunile Electrica Muntenia Sud (EMS), a declarat directorul tehnic al Electrica SA, Tudor Serban.

"Pe data de noua aprilie va avea loc Consiliul de Administratie la Electrica Muntenia Sud, unde se va anunta ca Enel a platit aproape 400 milioane de euro pentru achizitia a 51% din actiunile EMS. Apoi va avea loc un alt Consiliu de Administratie, cand se va anunta majorarea de capital a Electrica Muntenia Sud, de la 51% la 67%. Dupa aceea, in luna mai, Enel va avea drepturi pe achizitia facuta", a declarat directorul tehnic al Electrica SA, citat de NewsIn.

Tudor Serban a mai spus ca Fondul Proprietatea trebuie sa plateasca 1,5 milioane de euro pentru a intra in posesia a 12% din actiunile EMS, in prezent, Fondul fiind actionar cu 8% din titlurile companiei.

Oficialul Electrica a precizat totodata ca dupa fiecare Consiliu de Administratie va avea loc si Adunarea Generala a Actionarilor (AGA).

Contractul de privatizare al Electrica Muntenia Sud cu Enel a fost semnat pe 8 iunie 2007, dupa ce grupul italian a fost desemnat, in vara anului precedent, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica.

Guvernul a aprobat, in data de 19 martie 2008, finalizarea tranzactiei dintre Electrica Muntenia Sud si compania italiana Enel, dupa ce Comisia Europeana si-a dat acordul, la finele anului trecut, asupra tranzactiei dintre cele doua companii.

Grupul italian Enel detine in Romania si controlul asupra distributiilor de electricitate Electrica Dobrogea si Electrica Banat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Citește și
Statul cere la Tribunalul de la Paris 521 mil. euro de la Enel
Setari Cookie-uri