Enel urmareste sa vanda active in valoare de 21 miliarde dolari companiei germane E.ON, dupa ce ambele parti au fost de acord cu evaluarea, punand capat ultimului capitol din cel mai important proces de preluare a unei companii energetice la nivel mondial, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Activele ce vor fi vandute apartin diviziei spaniole a Enel Endesa SA au fost evaluate la 11,5 miliarde euro (18,15 miliarde dolari), potrivit Endesa, in timp ce activele Enel au fost evaluate la 2,025 miliarde euro, a anuntat Enel.

Enel, numarul patru in Europa in domeniul energetic, a achizitionat compania Endesa impreuna cu Acciona contra sumei de 42,5 miliarde euro in 2007, castigand cursa de preluare inaintea companiei germane E.ON, care s-a confruntat cu obstacole din partea institutiilor spaniole.

Enel si Acciona au fost de acord sa vanda active in Spania, Italia si Franta catre E.ON, evaluate in acel moment la zece miliarde euro. Portofoliul ce va fi scos la vanzare include activele europene ale Endesa din Italia, Franta, Polonia si Turcia, plus subsidiarele firmei din Franta si Italia.

Enel a declarat ca daca acordul cu E.ON va merge inainte, datoriile se vor reduce cu 8,4 miliarde euro. Endesa ar putea inregistra castiguri de 4,5 miliarde euro, potrivit companiei. Enel trebuie sa-si reduca datoriile ce se ridica la 55,8 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
BREAKING| Italia intră în CARANTINĂ TOTALĂ
Setari Cookie-uri