Citigroup Inc, cea mai mare banca din Statele Unite, vrea sa angajeze o persoana din afara institutiei care sa preia conducerea diviziei americane de larg consum, care se confrunta momentan cu probleme, relateaza de Reuters, citat de NewsIn.
Terri Dial, care in prezent conduce divizia bancara de retail din cadrul Lloyd's TSB Group Plc, il va inlocui pe Steven Freiberg in fruntea operatiunilor consumatorilor americani, arata publicatia care citeaza surse familiare acestei numiri.

Dial va deveni lider la nivel global al departamentului de strategii de consum, dar activitatea principala a noului sef, originar din California, va fi sa imbunatateasca sistemul bancar de retail din SUA si finantarea consumatorilor, scrie Wall Street Journal. Freiberg, lider al diviziei de carduri de credit din America de Nord, va prelua divizia la nivel mondial.

Aceste schimbari sunt ultimele actiuni ale directorului Vikram Pandit, care l-a inlocuit pe Charles Prince in functia de director executiv in decembrie. Pandit a condus o serie de evaluari ample ale Citigroup pentru a gasi metodele prin care sa sporeasca vaniturile si castigurile, sa diminueze costurile si sa ajute la revenirea actiunilor companiei, ale caror preturi s-au injumatatit in ultimul an.

Separat, analistii se asteapta ca Citigroup sa anunte o modificare a structurii bancii, adauga publicatia.
Banca a pierdut 9,83 miliarde dolari in al patrulea trimestru, lovita de o depreciere a activelor in valoare de 18,1 miliarde dolari si pierderi legate de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc. Multi dintre analisti estimeaza ca banca va suferi pierderi majore in primul trimestru.

Divizia americana de larg consum, a pierdut 432 milioane dolari in trimestrul al patrulea, iar profitul pe intregul an a coborat cu 51%, la 4,11 miliarde dolari.

Inainte de a se angaja la Lloyd's, Dial a petrecut aproape 30 ani la Wells Fargo&Co, unde a avut functia de director executiv al diviziei bancare. In 2005 a intrat in consiliul de administratie al Lloyd's si detine conducerea comitetului de retail al Asociatiei Bancherilor Britanici, potrivit biografiei oficiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri