Compania franceza a declarat ca se asteapta la sinergii de 125-150 milioane euro inainte de plata taxelor, in primul an dupa achizitie nefiind asteptat niciun impact asupra castigurilor.

Dupa primul an insa, Pernod se asteapta la "efecte pozitive" ale achizitiei asupra castigurilor.

Guvernul suedez, care detine momentan compania Vin & Spirit AB, a confirmat anuntul, precizand ca Pernod va mentine marca in Suedia.

Unele surse au confirmat saptamana trecuta pentru cotidianul Wall Street Journal ca Pernod Ricard (Franta), Fortune Brands (SUA), Bacardi (Bermuda) si fondul suedez de investitii EQT sunt principalele candidate pentru preluarea Vin & Sprit AB, castigatorul urmand a fi anuntat pana pe 1 aprilie 2008.

Absolut este al treilea producator de bauturi premium din lume din punct de vedere al volumelor, dupa Smirnoff si Bacardi.

Grupul Fortune Brands, care a facut echipa cu un fond privat de investitii, Nordic Capital, era considerat favorit pentru ca se ocupa deja cu distributia marcii Absolut in Statele Unite ale Americii, scrie WSJ.

"Achizitia marcii V&S de catre Pernod Ricard reprezinta o oportunitate fantastica, fiind vorba despre o marca exceptionala. Integrarea acesteia in portofoliul nostru de marci premium, impreuna cu taria retelei noastre de distributie pe plan global ne ofera oportunitati de crestere deosebite", a declarat presedintele Pernod Ricard, Patrick Ricard, in comunicatul emis de grup.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Geoană: NATO este cu toate radarele sus contra dezinformarilor venite din Est
Setari Cookie-uri