Bank of America se gandeste sa renunte la vanzarea diviziei sale de brokeraj, dupa ce potentialii cumparatori nu s-au aratat foarte interesati de preluarea sa, a anuntat ziarul Financial Times pe pagina sa de internet, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Potrivit ziarului, care citeaza surse avizate, nu a fost luata nicio decizie finala cu privire la divizia de brokeraj, ce a fost scoasa la vanzare acum mai bine de trei luni.

Competitia pentru preluarea diviziei de brokeraj, care, potrivit estimarilor a avut un venit de peste 180 milioane dolari anul trecut, a scazut luna aceasta dupa ce JPMorgan a achizitionat banca Bear Stearns la un pret foarte mic, potrivit Financial Times.

Banca britanica de investitii Barclays Capital si banca franceza BNP Paribas sunt interesate de divizia de brokeraj a Bank of America datorita prezentei puternice pe piata din Statele Unite ale Americii, scrie ziarul.
Surse avizate afirma ca ofertele potentialilor cumparatori nu s-au potrivit cu estimarile Bank of America, a adaugat ziarul.

Serviciile de brokeraj se ocupa de tranzactii, imprumuturi, administrarea fondurilor si fonduri de hedging.
Bank of America a anuntat in ianuarie ca va reduce 650 de locuri de munca, urmand sa vanda divizia de brokeraj, banca numarul doi din sectorul bancar american fiind grav afectata de criza creditelor.

Decizia bancii de a vinde divizia de brokeraj a urmat unei analize anuntata in octombrie 2007, cand directorul executiv Kenneth Lewis afirma: "Am avut parte de toata distractia pe care o pot suporta din sectorul bancar".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Geoană: NATO este cu toate radarele sus contra dezinformarilor venite din Est
Setari Cookie-uri